Fitur


Dissabte passat vint-i-cinc de gener el món de la festa no va ser al Palau de la Festa per a un acte de presentació de gaiata, però sí que va atresorar una particularitat castellonera, traslladar el món de la festa, gaiates, colles, Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires Xaloc, a Madrid i més en concret a la Fira Internacional del Turisme FITUR.

Castelló ha aprofitat l’aparador que suposa FITUR per a donar a conéixer les festes de la Magdalena 2020, declarades d’Interés Turístic Internacional en 2010, i que enguany compleixen el seu 75 aniversari. Una àmplia delegació del món de la festa, encapçalada per la reina i la reina infantil, Carmen Molina i Gal·la Calvo, es van desplaçar aquest dissabte vint-i-cinc a Madrid, per a desfilar per la fira al costat de les seues corts d’honor, membres de les gaiates, de les colles, de Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires Xaloc.

Amb una desfilada representant un dels eixos principals de les nostres festes, les reines de 2020, Carmen Molina i Gal·la Calvo, van ser les ambaixadores d’un missatge que va parlar de principi a fi de música, llum, folklore, orgull i gaiata. Acompanyades en tot moment pels representants de les Gaiates, les padrines, i com no la nostra madrina Camila Castelluchio Monroy, cortejada pel nostre president Esteban Gual Ibáñez. Diferents presidents, i membres del Patronat Municipal de Festes, van contribuir sens dubte a potenciar el caràcter internacional de les nostres festes.

A més, es van repartir díptics als assistents a FITUR amb informació de la Magdalena i alguns dels actes més rellevants, com la cavalcada del Pregó, la Romeria, la Encesa de Gaiates, la Mostra Internacional de Circ de Carrer, el Festival Internacional de Música de Festa, la Desfilada Internacional d’Animació, així com els concerts, actuacions i mostres folklòriques gratuïtes durant tota la setmana de la Magdalena.

En aquesta àmplia presentació, es va projectar un vídeo resum de les nostres festes fundacionals i en aquesta edició de FITUR, un any més, hi ha hagut durant cada dia una presència destacada de la gaiata infantil de la ciutat, en este any la quinze “Sequiol”, sent símbol no sols de les nostres festes, sinó de la nostra tradició, servint de reclam per a acaparar l’atenció dels visitants i mostrar el monument per excel·lència que representa a les festes de la ciutat.

La llum de les festes de Castelló ha il·luminat un any més la Fira Internacional de Turisme FITUR. I la nostra gaiata “LA SIS” FAROLA-RAVALET, amb la seua madrina Camila Castelluchio Monroy acompanyada pel nostre president Esteban Gual han estat els ambaixadors d’un sector que convida a veïns, ciutadans i turistes a formar part activa d’elles.

Enhorabona a totes i tots per la magnífica representació.

 

 

Deixa un comentari