Presentació Gaiata 12 “El Grau”


Una setmana més el Palau de la Festa de Castelló es va convertir en epicentre de la festa castellonenca aquesta vegada de mà de la Gaiata 12 “El Grau”, que aquest dissabte díhuit de gener va presentar a les seues màximes representants la madrina infantil, Marina Torrent Martínez, i la madrina, Míriam Hidalgo Cantavella. El president infantil, Jorge Casanova Ribera, acompanyades per les seues dames, comissions i acompanyants. I totes elles sempre cortejades pel president de la gaiata Juan Antonio Tirado Serrano, per a la Magdalena 2020.

La comissió de la gaiata 12, El Grau, va voler aprofundir en la tradició festera magdalenera de la qual gaudeixen els veïns del districte marítim de Castelló. El fil temàtic de la gala va consistir en el record cap als avis, màxims transmissors de la història i dels costums de les festes de la Magdalena als seus nets. Unes celebracions que aquest any 2020 aconseguiran el seu 75é aniversari.

Seguint aquest mateix fil, la comissió va oferir una breu representació teatral. Un avi explicava el passat de les festes de la Magdalena al seu net. A més del teatre, van mostrar vídeos clàssics d’anteriors edicions del Pregó i la Romeria. Una presentació que no va deixar indiferent a ningú en el Palau de la Festa i menys als nostres màxims representants de “LA SIS” “FAROLA – RAVALET” la nostra madrina Camila Castelluchio Monroy, Daniella Gimeno Segarra com a madrina infantil i Manuel Lumbreras Català com a president infantil, juntament amb membres de la comissió de la SIS, tots ells acompanyats pel nostre president Esteban Gual Ibáñez. També vam voler acompanyar als amics de la gaiata 12, El Grau en la seua tradició i història més magdalenera amb els seus tocs marins.

Un acte carregat de records amb el qual tots els assistents van poder realitzar un recorregut fins a les arrels de les tradicions i la importància que aquestes es vagen transmetent de generació en generació. On les emocions, la il·lusió i la nostàlgia, van ser alguns dels sentiments que es van poder respirar en la nit del dissabte entre les parets del Palau. I no és per a menys, perquè va ser un moment únic i irrepetible per a Míriam Hidalgo, Marina Torrent, en qualitat de madrina i madrina Infantil respectivament i per al president infantil, Jorge Casanova i tots els protagonistes de la gaiata 12 “El Grau” per a la magdalena 2020.

Aquest cap de setmana hi ha una treva, en les presentacions dels diferents sectors de la ciutat, per FITUR. Per al dissabte 25 s’ha reservat el dia de la promoció de les festes. El plat fort és el 75 aniversari de la Magdalena, i per a donar a conèixer aquestes Festes d’Interès Turístic Internacional, es farà una desfilada amb la participació d’una nodrida representació del món de la festa, on les nostres Reines, Dames i Madrines acudiran amb les seues millors gales per a promocionar les festes com un dels elements fonamentals de la ciutat, i també de la nostra gastronomia, cultura, clima i l’hospitalitat dels castellonencs. El Patronat Municipal de Festes també portarà en Fitur una gaiata, la infantil de la ciutat, com a símbol central per a potenciar les nostres festes fundacionals i com a reclam turístic.

Així doncs, reiniciarem les presentacions dissabte que ve 1 de febrer i res menys que serà el sector de la Gaiata 9, “L’ ESPARTERA”. Allí al costat de les nostres madrines Camila Castelluchio, Daniella Gimeno i presidents Manuel Lumbreras, Esteban Gual i la resta de la comissió de “LA SIS” estarem en la seua presentació en societat.

 

 

Deixa un comentari