Galanía a la reina infantil i la seua cort d’honor


Cap de setmana de Galanies, on tot Castelló va rendir homenatge a les nostres Reines GAL·LA CALVO SANTOLARIA i CARMEN MOLINA RAMOS al costat de les seues Corts d’Honor, dames de la ciutat, madrines, madrines infantils i presidents infantils. Preludi que les nostres festes fundacionals ja estan molt a la vora.

El tradicional pròleg de les imminents festes de la Magdalena en el seu setanta-cinc aniversari va celebrar l’alegria dels més xicotets gaiaters, en el Palau de la Festa. Ple fins a la bandera i una vesprada – nit molt especial amb al·legoria marina, comencem com ja va sent habitual d’uns anys arrere, amb la Galania Infantil on el protagonisme era per a GAL·LA CALVO SANTOLARIA i el seu meravellós món gaiater, castelloner i mariner.

Divendres vint-i-huit de febrer peixos, taurons, sardines, cavallets marins, xarxes, gambes, llagostins, estreles de mar, gavines, petxines i música molta música va transportar el futur de la festa magdalenera al sector més mariner de la ciutat el Grau, bressol fester de la nostra reina Gal·la Calvo.

Un Palau transportat a la protecció de les mars i la consciència ambiental, va ser el primer company de viatge d’una nit, amb molta emoció, per als xiquets i xiquetes que componen la cort infantil de la nostra gran setmana fundacional. Així amb el compromís amb el medi ambient i la cura del planeta, la costa, la mar i les platges va ser el moment de rebre en l’escenari als presidents infantils de les comissions de sector, i el primer a arribar de la plaça de la independència, de FAROLA – RAVALET el nostre president MANUEL LUMBRERAS CATALÀ, i els seus guardians d’una mar per a tots.

Aquests set intrèpids guardians de la mar, van donar pas a les sirenes gaiateres, a les madrines infantils dels dènou sectors, portant el blau del mediterrani a cadascuna dels diversos carrers, places i enclavaments urbans de la nostra ciutat i entre elles, del nostre enclavament de la plaça de la independència, de “FAROLA-RAVALET” la nostra madrina infantil DANIELLA GIMENO SEGARRA. D’aquesta manera les díhuit restants figures mitològiques van anar accedint a una mar plena de criatures extraordinàries que viuen captivant amb els seus meravellosos cants uns símbols de llum i color cap als seus respectius sectors.

Passat i present de les nostres festes, on els carrers són il·luminats amb el pas de la gaiata, antigament amb la bombeta i actualment el led. Era el moment de rebre més llum en un escenari de sirenes amb la presència de les sis dames infantils de la ciutat i amb elles de la SIS la nostra madrina infantil de FAROLA-RAVALET del 2019 i dama de la ciutat 2020 NATÀLIA ESPADA JIMÉNEZ.

Era el moment, on el sol amb els seus raigs ens il·luminava… llums de mil colors es reflectien en un escenari on el blau verdós mediterrani il·luminava la sirena de totes les sirenes i on la bombeta i el led reflectien un camí de llum pregonera la nostra reina infantil de les festes de Castelló 2020 GAL·LA CALVO SANTOLARIA. Escortada per l’esquadra d’honor de la ciutat i amb la marxa de la ciutat va fer la seua presència per a il·luminar si cap més aquest acte.

Una a una foren acomiadant-se, no sense abans el ram festiu, van tindre l’alegria de rebre com a ofrena una xicoteta llum de cadascun dels set presidents infantils i entre ells el nostre MANUEL LUMBRERAS CATALÀ per encendre la llum pairal.

Acabada la part protocol·lària, va ser el moment de la baixada on la nostra madrina infantil DANIELLA GIMENO SEGARRA acompanyada pel nostre president infantil MANUEL LUMBRERAS CATALÀ van il·luminar si cap més la nit, de llums infantils en centellejos que il·luminen el seu sector el seu “FANAL” el de “FAROLA-RAVALET”.

Un regal especial per a la nostra reina infantil GAL·LA CALVO va ser rebre la visita de totes les seues antecessores des de l’any 1969 per a celebrar el setanta-cinc aniversari de les nostres festes fundacionals.

Així mateix el nostre sector va estar representat pel nostre president ESTEBAN GUAL IBÁÑEZ al costat de la nostra madrina CAMILA CASTELLUCHIO MONROY i la comissió de “LA SIS” al costat dels pares i familiars dels protagonistes de la vesprada-nit infantil.

Tota la COMISSIÓ de la GAIATA SIS “FAROLA-RAVALET” ens sentim molt orgullosos de tots vosaltres i segur que aneu on aneu representàreu al sector i si cap a la Ciutat de Castelló i a tots el “FANALERS” com només vosaltres sabeu fer.

FELICITATS!

 

 

Deixa un comentari