Homenatge de comisions infantil


Diumenge vint-i-tres de març a les 17.00 el Palau de la Festa es va quedar xicotet per a acollir als xicotets grans artistes a les seues famílies i companys festers homenatjant les comissions infantils de sector.

Els representants més xicotets del «món de la festa» de Castelló van demostrar que l’amor per les tradicions, el sentiment d’arrelament a la terra i l’amor per Castelló poc tenen a veure amb l’edat. De nou, el Palau, va lluir les seues millors gales per a celebrar l’homenatge a les comissions infantils de sector, un acte en el qual els xiquets i xiquetes de les dènou gaiates de la ciutat van cobrar especial protagonisme. Van mostrar les seus millors gal·les, per a reconèixer l’esforç i sentiment que transmet les nostres festes fundacionals. I ho han fet en un any que celebra, a més, el 75 aniversari de les festes.

Una desfilada composta per més de dos-cents festers de pro, compromesos al cent per cent amb la Magdalena i amb els seus respectius esclats de llum sense foc ni fum. Xiquets i xiquetes de totes les edats, tancant-ho la reina infantil Gal·la Calvo Santolaria accedint al recinte al costat de les dames infantils de la ciutat: Paula Marín, Laia Clausell, Martina Madero, Natàlia Espada, Naiara Mercado i Marta Muñoz. Una vegada va entrar tothom va donar principi la gala, que, seguint el protocol i l’essència de la festa de la passada vesprada – nit va començar per cridar a la reina, les dames de la ciutat, les dènou madrines i els presidents infantils i entre ells els màxims representants dels xiquets i xiquetes del nostre sector el de “LA SIS” “FAROLA-RAVALET” madrina infantil Daniella Gimeno Segarra al costat del nostre president infantil Manuel Lumbreras Català perquè prengueren seient i gaudiren del present i el futur del món de la festa.

Amb un espectacle, on els músics del Conservatori Calasancio de Castelló van ser els encarregats d’amenitzar l’homenatge de les comissions infantils gaiateres. Dels seus instruments van eixir els concordes de les bandes sonores més famoses de les pel·lícules de Disney (Pocahontas, Frozen…), així mateix l’elenc de ballarines del conservatori va interpretar diversos números de ballet. Entre ells, una versió de la dansa dels cavallets, i una altra a partir del reconegut tema dels Llauradors, Magdalena Festa Plena.

Durant aquest acte van anar accedint les dames infantils i entre elles les nostres dames d’honor infantils de “LA SIS” de “FAROLA-RAVALET Pilar Gimeno Segarra, Emma Vilar Albert, Aitana Muñoz Nebot, Amanda Marmaneu Jiménez, Paula Garcia Valcárcel, Iris Ruiz Monroy, Judith Quintero Moguer, Lucia López Pachón, Paula Bueno Renau, Ana Babiloni Alberich, Paula Bollado Barco, Meritxell Manrique Civera i els seus acompanyants, Víctor Gil Vallés, Sergio Tirado Roca, Guillermo García Valcárcel, Nicolás Cabello Pérez, Adrián Gil Vallés, Ricardo Quintero Moguer tots ells precedits com sempre del sant i senya de la gaiata el nostre portaestendard infantil Sergio Hernández Andrés.

Somriures entremaliats i cares d’emoció van romandre durant el discurs de la reina infantil de la Magdalena 2020, Gal·la Calvo Santolaria, per a dirigir-se als 19 sectors, narrant el seu particular conte ‘Els festers del 2020’ i en el qual ella mateixa es va identificar.

Una història en un lloc màgic on ocorregué coses meravelloses» i els escenaris més emblemàtics de la ciutat i els personatges de fantasia propis de la mitologia popular no van poder faltar com a ingredients de l’emotiva història que la xicoteta reina va oferir al públic del Palau: «No podem oblidar-nos de les Columbretes, on dormen personatges com Tombatossals» del seu particular conte de la Magdalena.

La màxima representant infantil va concloure donant les gràcies a totes aquelles persones que han fet possible que puga representar a tots els xiquets en les nostres festes.

Així, al més d’un centenar de dames de sector vestides de Castelloneres, acompanyades per un bon nombre de xiquets de setí, va acabar el protocol, descendint de l’escenari i escortades pels seus acompanyants i entre elles les nostres dames infantils de “FAROLA-RAVALET”; Emma Vilar Albert, Aitana Muñoz Nebot, Amanda Marmaneu Jiménez, Paula García Valcárcel, Iris Ruiz Monroy, Judith Quintero Moguer, Lucia López Pachón, Paula Bueno Renau, Ana Babiloni Alberich, Paula Bollado Barco, Meritxell Manrique Civera i els seus acompanyants, Víctor Gil Vallés, Sergio Tirado Roca, Guillermo García Valcárcel, Nicolás Cabello Pérez, Adrián Gil Vallés, Ricardo Quintero Moguer precedits pel nostre portaestendard Sergio Hernández Andrés.

Aquest serà, a més, un any molt especial per al món fester, ja que es compleix el 75é aniversari de les festes fundacionals de Castelló, la tan estimada Magdalena. La ciutat vibrarà amb el seu major esdeveniment festiu anual en el qual ret homenatge als seus orígens. Aquest 2020, les festes –declarades d’Interés Turístic Internacional– compleixen les noces de diamant i ho celebren amb nou intenses jornades carregades de cites costumistes i d’emotives tradicions populars, com el Pregó, la Enfarolà, la Romeria, la Encesa de Gaiates o l’Ofrena.

Ara, l’imparable compte arrere del calendari festiu condueix als pròxims actes que reuniran el món de la festa seran les Galanies a les reines; la infantil a Gal·la Calvo prevista per al divendres vint-i-huit de febrer a les 20.00 hores; i la dedicada a Carmèn Molina per al dissabte vint-i-nou, a les 20.00 hores i a les seues respectives corts d’honor conformades per les dames de la ciutat i les madrines dels dènou sectors de la ciutat i entre elles les nostres màximes representants de “LA SIS” Camila Castelluchio Monroy madrina, Daniella Gimeno Segarra madrina infantil acompanyant-la el nostre president infantil Manuel Lumbreras Català al costat del nostre president Esteban Gual Ibáñez, com a preludi de la Magdalena 2020. Totes dues en el Palau de la Festa. Dos esdeveniments oficials que marcaran el pròleg de la setmana gran de les festes de la Magdalena, que celebrarem del 14 al 22 març.

 

 

Deixa un comentari